Jan Jansen Leon Martens Juwelier

Jan Jansen

Het licht van de sterren heeft jaren nodig om in onze ogen te schijnen. In feite werp je dus een blik in het verleden als je naar de sterrenhemel kijkt. Dat vind ik een mooi besef. Toch ben ik iemand die meer in het nu leeft. Ik sta met beide benen op de grond. Zakelijk denk ik vooral vooruit.

Dat moet ook wel. In de wereld van de logistiek moet je continu vernieuwen, inspelen op de behoeften van de klanten en op de feiten vooruitlopen. Tijdens de crisis in 2008 bleven wij fier overeind staan, terwijl veel logistieke dienstverleners het toen heel moeilijk hadden. In de laatste dertig jaar als zelfstandig ondernemer is er veel veranderd in de logistiek. Met name op het gebied van automatisering en internet. Zo waren wij er vroeg bij met onze ‘custom made software’, wat een hoop werk uit handen van de werknemers heeft genomen. Werkprocedures kosten minder tijd en de status van een zending of voorraad is met een druk op de knop op te vragen. Wat niet veranderd is, is de tijdsdruk die op een transport staat. Sterker nog: die is alleen maar toegenomen.

Ondanks mijn bevlogen ondernemerschap heb ik mijn gezin nooit uit het oog verloren. Ik heb het altijd belangrijk gevonden om er voor mijn vrouw en kinderen te zijn. Toen de kinderen klein waren, was ik er op de momenten dat het nodig was. Overwerk of studie deed ik als zij sliepen. En nu er kleinkinderen zijn, maak ik samen met mijn vrouw ook voor hen zoveel mogelijk tijd vrij. Nu ik zelf ouder word, ben ik me meer en meer bewust van de tijd die mij nog rest; hoe ik die zo goed en plezierig mogelijk kan indelen, met een goede balans tussen werk en privé.

Jan Jansen