Sjeng Schalken Leon Martens Juwelier

Sjeng Schalken

In mijn leven als topsporter speelde tijd een andere rol. ik leefde in die tijd van wedstrijd naar wedstrijd. De tijdsdruk die je dan ervaart, is de beperkte tijd waarin je het moet maken. En natuurlijk de tijdsverschillen waar je mee te maken hebt door het vele reizen. Dat geldt in het bijzonder voor de tenniswereld. Je krijgt jaarlijks heel wat jetlags te verwerken, wat een behoorlijke impact heeft op je lichaam. Als ik de tijd kon terugdraaien, zou ik dat wellicht anders aanpakken.

Een ‘zwart gat’ na mijn carrière als topsporter is er nooit geweest. De ultieme kick zoals je die ervaart bij het leveren van een topprestatie is er misschien niet meer, maar er is nog steeds veel voldoening. Met mijn eigen label ‘Sjeng Sports’ bevind ik mij nu aan de zijlijn van de tenniswereld. Ook daar voel ik mij prima. Prestatiedrang zit er nog steeds. Die komt perfect van pas bij het ontwikkelen en vermarkten van mijn eigen tenniskleding. tijdsdruk is er ook nog, een race tegen de klok zelfs, echter ‘Sjeng Sports’ verovert een steeds groter marktaandeel. iets wat ik samen met anderen realiseer. in tegenstelling tot mijn tenniscarrière is er nu gezamenlijke effort. En dat is gaaf.

Hoe ouder ik word, hoe meer ik mij bewust ben van tijd. ik ben iemand van de klok en ben daar een stuk strikter in geworden. Dat mag soms wel iets minder. ik probeer telkens de goede balans te vinden tussen werk en privé. In de afgelopen vijf jaar is er veel tijd gegaan naar de ontwikkeling van ‘Sjeng Sports’. Daar gaat nu meer rust in komen. Dan is er meer tijd voor mijn gezin; mijn vrouw en twee dochters. Uiteindelijk geniet ik daar misschien nog het allermeest van: tijd met hen doorbrengen en hen de tijd van hun leven bezorgen.

Sjeng Schalken
Voormalig toptennisser en eigenaar ‘Sjeng Sports’