Camille Oostwegel Leon Martens Juwelier

Camille Oostwegel

Tijdens de restauratie van historisch erfgoed word je voortdurend geconfronteerd met de tijd van toen. Je wordt geraakt door het verhaal erachter, dat is het mooie aan onze locaties. Als ik mezelf in een ander tijdperk mocht plaatsen dan zou dat de 18e eeuw zijn. Een boeiende tijd vlak voor de Franse Revolutie, de opmaat voor grote veranderingen, maar ook de tijd van veel schoonheid in kunst en architectuur. Zoals de mensen toen leefden en genoten van het leven; daar had ik graag eens rond willen kijken.

Niet voor niets ben ik teruggekomen naar Limburg. Naarmate ik meer van de wereld zag, kreeg ik steeds meer waardering voor Zuid Limburg. We hebben hier alles; 2000 jaar geschiedenis die nog steeds zichtbaar is en ook dat Bourgondische genieten. Ik voel me verbonden aan deze ‘terroir’. We hebben Europa om ons heen, er liggen hier zoveel mogelijkheden. Die kansen moeten we grijpen.

Ik ben altijd nieuwsgierig geweest naar de toekomst en ben graag innovatief bezig. Het is een kunst om op het juiste moment, op de juiste plaats, de juiste dingen te bedenken en te doen. Dat is ondernemen. Ik heb risico’s genomen op moeilijke momenten, grote aanbestedingen en renovaties gedaan in crisisperiode. Als je dan durft, profiteer je daar uiteindelijk van. Ik ben nu 30 jaar ondernemer en kijk nog steeds vooruit. Nu ook naar een nieuwe generatie; de opvolging. Bovendien is nu het moment aangebroken om af en toe eens stil te staan én vooral ook terug te kijken.

Camille Oostwegel
Hotelier en kasteelheer