Camille Oostwegel Leon Martens Juwelier

Camille Oostwegel

Ik heb niet veel tijd nodig gehad om te weten dat ik mijn vader wilde opvolgen in het bedrijf. Niet dat het vanzelfsprekend was, maar het is op een heel natuurlijke manier gegaan. Ik ben letterlijk en figuurlijk opgegroeid in het bedrijf. Ik ben er zelfs bijna geboren in de voormalige kapel van een van de chateaus. Als kleine jongen ging ik al vaak met mijn vader mee. Als tiener had ik een bescheiden bijbaantje in de technische dienst en later werkte ik als gastheer in de bediening. Zo heb ik gaandeweg alle kanten van het bedrijf gezien en heb nooit het gevoel gehad iets anders te willen doen.

Het was eerder de vraag hoe we het zouden doen en wanneer we de stap zouden nemen. Ik heb altijd nadrukkelijk de wens gehad eerst nog rond te kunnen kijken buiten ons bedrijf. Immers, als je eenmaal terugkeert in het familiebedrijf, zul je daar waarschijnlijk ook niet meer weggaan. Dat is althans wel mijn insteek. De tijd na mijn studie, heb ik dan ook benut om te werken in het buitenland. Ik heb in Madrid en New York voor een grote internationale hotelketen gewerkt. Daarnaast heb ik veel gereisd en mooie dingen van de wereld kunnen zien.

Het moment om terug te keren in het bedrijf, kwam afgelopen jaar toen duidelijk werd dat de plannen om het landgoed van Château St. Gerlach uit te breiden, definitief doorgaan. Er staat veel te gebeuren waar ik daadwerkelijk een bijdrage aan kan leveren en van kan leren. En van wie kan ik dat nu beter doen dan van mijn eigen vader? We zien dit project als het juiste moment om het overnameproces in te gaan. Haast hebben we niet. Nu heb ik de verantwoordelijkheid over Marketing, PR en Sales voor ons bedrijf en geleidelijk zal ik meer taken en verantwoordelijkheden krijgen. We blijven voortdurend evalueren en gaan steeds een stap verder, maar een harde deadline is er niet. We nemen de tijd.

Camille Oostwegel
Directeur Business Development, Camille Oostwegel ChâteauHotels & -Restaurants